fbpx

Sportglasögon med Insatsoptik

2 495 kr – 3 295 kr

Vi behöver en bild/fil på ditt ögonrecept. Ta gärna en bild på värdena i ditt ögonrecept och ladda upp nedan
Du måste ladda upp ditt ögonrecept (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

Sportglasögon med Insatsoptik – är ett unikt koncept där vi lägger till optiska linser till ett par Sunread sportglasögon som skruvas fast på insidan av solglasögonen.

Produktbeskrivning

SUNREAD OPTICS är ett koncept för dig som behöver sportglasögon med styrka på avstånd i hela synfältet (närsynt/långsynt/astigmatism). Vi utgår från vår Sport båge som redan finns med färdiga solglas. Dessa är lätta att byta och där du kan köpa till extra lösa solglas för olika behov.

Med ögonrecept från din optiker, kan vi gör ett par lösa optiska linser i din styrka. Insatsoptik betyder att linsen skruvas fast tätt intill det yttre solglaset och sitter nära på insidan av solglasögonen. Vi kan använda våra existerande bågar och solglas, både med eller utan bifokala läsrutor (ålderssynthet). Tillsammans med de optiska linserna får du ett par solglasögon helt enligt ditt ögonrecept.

Oftast är det bättre med bifokala linser när man sportar eller rör huvudet snabbt. Som till exempelvis segling, joggning och cykling. Behovet är då att läsa genom ett par läsglasögon som sitter i nederkanten.

Vi rekommenderar detta koncept i styrkor från -4,0 till +4,0 med cylinder värden under -2.5. För starkare styrkor är det helt och hållet beroende på ögonens tolerans om det fungerar för dig. Vår sportbåge är huvudformad och vinklad för att solglaset ska ligga tätt runt huvudet.

Du har 14 dagar öppet köp även på slipade optiska linser i din styrka!