Frågor & Svar

Här har vi samlat frågor med svar som vi ofta har fått. Har du fler frågor så kan du alltid kontakta oss via chat, epost eller genom att ringa direkt till kundservice:

Telefon 042-453 90 90 – Epost info@sunread.se

Hur gör jag om jag har kontaktlinser ibland när jag köpt ett par Sunread Optics?

Sunread Optics har monterade optiska linser på insidan av solglasögonen (innanför solglasen). Allt annat är samma som i vår kollektion Sunread solglasögon ”Sport”.
Om du ibland använder kontaktlinser, dvs då behövs inte de optiska linserna som sitter i Sunread Optics bågen. I det fallet tar du bara av solglasen, köper till en extra lös båge och klickar i solgasen i den nya bågen så har du ett par vanliga solglasögon utan styrka.

Du kan köpa till en extra båge i valfri färg för 225 kr.

Kontakta kundservice på tel: 042-453 90 90 eller Epost: info@sunread.se

Hur gör jag rent mina solglasögon?

Bäst är att ta av solglasen från bågen och skölj i ljummet vatten och använd med fördel lite handtvål. Undvik fönsterputs med ammoniak.

Torka rent med en mikrofiberduk eller liknande med korta fiber, undvik hushållspapper med långa fiber som kan matta linserna med tiden.

Undvik att torka rent med klädesplagg

Hur reptåliga är mina Sunread solglasögon?

Sunread solglasögon kommer med polykarbonat solglas.

Polykarbonat är en plast som är hård men också mycket slagtålig och lämpar sig som skyddsglasögon. Alla plaster har olika reptålighet men också andra kriterier som måste uppfyllas såsom UV beständighet, temperaturbeständighet, optisk prestanda. Polykarbonat är ett utmärkt material för solglasögon och den hårdaste plasten som uppfyller höga krav som ställs på solglasögon.

Hårdhetsgraden på polykarbonat är mycket hög men det går att repa och korrekt förvaring är nyckeln till repfria solglasögon då repor sällan kommer av sig självt när man har de på sig.

Sunread solglasögonlinser är hårdhetsbehandlade från fabrik och är mycket reptåliga. Solglasögon utsätts för tuff yttre påverkan och tar mycket stryk från partiklar i luften som med tiden skapar osynliga mikrorepor. Det går att ”Nano” behandla utsidan på solglasen som gör ytan jämnare och till viss del hårdare och behåller då sin glans längre. Kontakta kundservice för eventuell nanobehandling.
Undvik att förvara solglasögonen i:

  • Fickan
  • Mittkonsolen i bilen
  • Oskyddad i en låda där den kan rulla runt

Undvik att torka solglasögonen:

  • med klädesplagg
  • med hushållspapper (långa fibrer)
  • torrt (som att tvätta bilen utan vatten)
  • med starka kemikalier (undvik alla kemikalier)

Spänn skruven vid gångjärnen med jämna mellanrum så undviker man att skalmen pressas mot solglaset vid yttre tryck, dvs om man har de i en ficka eller liknande. Bäst är att förvara solglasögonen i den medföljande mikrofiberpåsen/förvaringsboxen.

Har jag öppet köp även på slipade linser?

Du har alltid 14 dagars öppet köp på alla Sunread produkter, även personligt slipade linser till Sunread Optics. Vi tar risken!

Du lämnar tillbaka produkten i samma skick du fick den i inom 14 dagar och du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.

Se våra villkor här

Har jag garanti på mina Sunread solglasögon?

Du har 2 års garanti på materialfel och monteringsarbeten. Dock är det inte garanti på eventuella repor på solglas/linser som du åsamkat själv.

Har du en reklamation, kontakta kundservice Telefon: 042-453 90 90 eller Epost info@sunread.se

Se våra villkor här!

Hur tar jag av solglaset?

Solglaset sitter i bågen med två spår som håller glaset stadigt. Det är lätt att ta av solglaset. Ta tag i den yttre hörnan på glaset med tumme och pekfinger samtidigt som man håller i bågen med den andra handen. Lyft ut solglaset vid gångjärnen först. Det hjälper om man drar lite i bågen samtidigt så klickar den ut enkelt.
Insättning omvänt, dvs vid nässidan först och klicka tillbaka den vid gångjärnen.

Hur hittar jag butiker som säljer Sunread?

SUNREAD säljs genom ett antal butiker i Sverige. Du kan hitta butiker genom vår interaktiva karta där du kan söka med en adress och sen ställa in radie runt adressen:

SUNREAD OPTICS säljs av Sunread certifierande Optiker med egen verkstad. Dessa Optiker har ett större sortiment av Sunread modeller samt kan slipa in optiska linser i Sunread Sport modellen. Du hittar våra certifierande Optiker här:

Kan jag köpa reservdelar till mina Sunread?

Du kan köpa lösa solglas, bågar och nya nässkydd till dina Sunread, du hittar länkar nedan: