fbpx

Milo Progressiva

2 895 kr – 5 995 kr

Ladda upp en bild av ditt ögonrecept nedan (kontakta oss på [email protected] om du behöver hjälp)
Du måste ladda upp ditt ögonrecept för progressiva linser (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

Milo Progressiva kommer med önskade progressiva glas. För ett aktivt liv i solen och som ett kompliment till dina sportsolglasögon.

Produktbeskrivning

Nu kan man få sina Milo med progressiva glas. Vi tillverkar progressiva solglasögon i önskat glas med eller utan polarisering samt tillval även som fotokromatiska (Transition) glas, Blue Ray filter, vattenavstötande (hydrofobiska) eller med anti-reflex. Bågen är gjort i Acetat och med extra starka fjädrande gångjärn.

Progressiva adapt glas skiljer sig något från standard rumsprogresssiva glas då de är tillverkade med prioritet på avstånd men där den progressiva delen finns där för att kunna se på mellanavstånd samt kunna läsa liten text.

Valet av glas är enligt följande:

Man väljer mellan standard Eco som är ett högkvalitativt glas i index 1,5. Fungerar riktigt bra som ett par enklare progressiva solglasögon men blir något tjockare i högre styrkor. Mer avancerade glas kräver oftast ett högre index med bättre optisk förmåga. För lite högre styrkor kan vi även tillverka i högindex 1,67 som är det ultimativa glaset som blir mycket tunnare och lättare i högre styrkor.

Vi har ett val av extra behandling på glasen som både ger extra hårdhet men som kommer med fördelar som gör stor skillnad. Anti-reflex sprider reflexer som annars skulle träffa ögat, det blir skönare speciellt om man har på sig glasögonen i solen en längre tid.

Med Blue Ray (Blåljus blockering) stänger man för in ljus med våglängd mellan 400-425 nanometer. Just i detta område är ljuset mycket blåviolett och kallas ofta för det farliga blå ljuset. Genom att filtrera bort detta mörka blå ljus blir upplevelsen behagligare samt man får inte inte lika mycket blått ljus in i hjärnan som påverkar tillverkning av melatonin hormoner.

SUNREAD MILO PROGRESSIVA ett kompliment till dina sportsolglasögon!

Lins : Trivex 1.5, Resin 1.6 eller 1.67
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Grilamid (TR90) båge, passar både kvinnor och män
Polarisering : Finns med eller utan Polariserande glas
Solfilter : Filter 3 – (3 utan 4) – Blue Ray (425nm) – Anti-reflex som tillval
Linsfilter : Grå, Bruna samt Fotokromatiska (Transition)
Progressiva : Prioritering på avstånd med mindre för mellan och nära.
Certifiering : CE-genom Sunread som leverantör med produktansvar
Bågens bredd : Total bredd (innermått) – 135 mm (yttermått 145 mm)
Linsens höjd : Total höjd 48 mm
Total längd : Total längd 145 mm