Milo Progressiva

1 695 kr5 395 kr

MILO PROGRESSIVA är en uppföljning till MILO BIFOKALA och kommer med önskade progressiva glas. MILO PROGRESSIVA för ett aktivt liv i solen och som ett kompliment till dina sportsolglasögon.

Det finns 3 olika val:

Med eller utan polarisering i grå eller bruna glas eller som grå fotokromatiska glas.

Tjocklek på glasen, dvs vilket index man önskar går att välja som man önskar. Eco är ett glas med index 1,5 men vi kan göra i index 1,6 eller högindex 1,67. Ju högre index desto tunnare glas.

Tillval med olika filter som man önskar i sina solglasögon. Standard hård+ eller anti-reflex samt Blue Ray (Blåljus blockering).

Lär mer nedan om de olika valen.

Sist men inte minst behöver vi en bild på ett ögonrecept med de önskade styrkorna. Observera att det måste finns med ett “PD” värde (pupilldistans, avstånd mellan pupillerna).

Har du frågor så kontakta oss gärna på [email protected] eller ring 042-4539090 (0900-1800)

Lär mer vad andra tyckte om oss på Trustpilot

 

Nollställ
För Progressivt slipade glas behöver vi en bild/fil på ditt ögonrecept. Ta gärna en bild på värdena i ditt ögonrecept och ladda upp nedan!
Du måste ladda upp ditt ögonrecept (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

FAKTA SUNREAD MILO PROGRESSIVA

 • Lins: Plast – Trivex 1.5, Resin 1.6 eller 1.67
 • UV A+B: 100% UV400 skydd
 • Båge: Grilamid (TR90) båge, passar både kvinnor och män
 • Polarisering: Finns med eller utan Polariserande glas
 • Solfilter: Filter 3 – (3 utan 4) – Blue Ray (425nm) – Anti-reflex som tillval
 • Linsfilter: Grå, Bruna samt Fotokromatiska (Transition)
 • Progressiva: Prioritering på avstånd med mindre för mellan och nära.
 • Certifiering: CE-genom Sunread som leverantör med produktansvar
 • Bågens bredd:Total bredd (innermått) – 135 mm (yttermått 145 mm)
 • Linsens höjd: Total höjd 48 mm
 • Total längd: Total längd 145 mm

Nu kan man få sina Milo med progressiva glas. Vi tillverkar i önskat glas med eller utan polarisering samt tillval även som fotokromatiska (Transition) glas, Blue Ray filter, vattenavstötande (hydrofobiska) eller med anti-reflex. Bågen är gjort i Acetat och med extra starka fjädrande gångjärn.

Progressiva adapt glas skiljer sig något från standard rumsprogresssiva glas då de är tillverkade med prioritet på avstånd men där den progressiva delen finns där för att kunna se på mellanavstånd samt kunna läsa liten text.

Valet av glas är enligt följande:

Man väljer mellan standard Eco som är ett högkvalitativt glas i index 1,5. Fungerar riktigt bra som ett par enklare progressiva solglasögon men blir något tjockare i högre styrkor. Mer avancerade glas kräver oftast ett högre index med bättre optisk förmåga. För lite högre styrkor kan vi även tillverka i högindex 1,67 som är det ultimativa glaset som blir mycket tunnare och lättare i högre styrkor.

Vi har ett val av extra behandling på glasen som både ger extra hårdhet men som kommer med fördelar som gör stor skillnad. Anti-reflex sprider reflexer som annars skulle träffa ögat, det blir skönare speciellt om man har på sig glasögonen i solen en längre tid. Med Blue Ray (Blåljus blockering) stänger man för in ljus med våglängd mellan 400-425 nanometer. Just i detta område är ljuset mycket blåviolett och kallas ofta för det farliga blå ljuset. Genom att filtrera bort detta mörka blå ljus blir upplevelsen behagligare samt man får inte inte lika mycket blått ljus in i hjärnan som påverkar tillverkning av melatonin hormoner.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Milo Progressiva”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *