fbpx

Lilo Progressiva

1 695 kr – 4 650 kr

Ladda upp en bild av ditt ögonrecept nedan (kontakta oss på [email protected] om du behöver hjälp)
Du måste ladda upp ditt ögonrecept för progressiva linser (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

Stort val av olika progressiva glas till en rundad acetat båge. Välj själv önskat glas och bifoga ögonrecept. Glasen tillverkas enligt önskemål!

Produktbeskrivning

När man vant sig med våra solglasögon med styrka med Blue Ray och alla andra finesser, kommer här ett par mindre progressiva solglasögon som håller måttet. Vi tillverkar i önskat glas med eller utan polarisering samt tillval såsom fotokromatiska (Transition) glas, Blue Ray filter, vattenavstötande (hydrofobiska) eller med anti-reflex. Bågen är gjord i Acetat och med extra starka fjädrande gångjärn.

Progressiva adapt glas skiljer sig något från standard progresssiva glas då de är tillverkade med prioritet på avstånd men där den progressiva delen finns där på grund av att kunna se på mellanavstånd och kunna läsa liten text.

Valet av glas är enligt följande:

Det finns att välja mellan standard Eco som är ett högkvalitativt glas i index 1,5. Fungerar riktigt bra som ett par enklare progressiva solglasögon men blir något tjockare i högre styrkor. Mer avancerade glas kräver oftast ett högre index med bättre optisk förmåga. För lite högre styrkor kan vi även tillverka i högindex 1,67 som är det ultimativa glaset som blir mycket tunnare och lättare i högre styrkor.

Man kan även välja att få extra behandling på glasen vilket gör glasen extra hårda. Antireflex sprider reflexer som annars skulle träffat ögat, det blir bekvämare speciellt om du bär glasögonen i solen länge.

Med Blue Ray (Blue light blockering) stänger du in ljus med en våglängd mellan 400-425 nanometer. Det är i detta område som ljuset är mycket blåviolett och kallas ofta för det farliga blå ljuset. Genom att filtrera bort detta mörkblå ljus blir upplevelsen trevligare och man får inte in så mycket blått ljus i hjärnan som påverkar produktionen av melatonin hormoner.

Lins : Trivex 1.5, Resin 1.6 eller 1.67
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Acetat båge, passar både kvinnor och män
Polarisering : Finns med eller utan Polariserande glas
Solfilter : Filter 3 – (3 utan 4) – Blue Ray (425nm) – Anti-reflex som tillval
Linsfilter : Grå, Bruna samt Fotokromatiska (Transition)
Progressiva : Prioritering på avstånd med mindre för mellan och nära.
Certifiering : CE-genom Sunread som leverantör med produktansvar
Bågens bredd : Total bredd (innermått) – 125 mm (yttermått 140 mm)
Linsens höjd : Total höjd 40 mm
Total längd : Total längd 145 mm