fbpx

Läsglasögon
För alla tillfällen

Den ultimativa livsstilen
SUNREAD LIFESTYLE TECHNOLOGY

LÄSGLASÖGON

Läsglasögon med lite extra funktioner för dig som vill komplettera med ett par läsglasögon till din sportglasögon. Man kan inte har för många läsglasögon och nu kan du välja med funktioner som blåljusfilter för datoranvändning, skyddsglasögon för jobbet, avtagbart solglas med magnet clip när du vill kunna läsa en bok på verandan.

Våra läsglasögon är utvalda modeller från Tysk tillverkare med hög kvalitet.

Du kan behöva något högre styrka i läsglasögon när du sitter inne jämfört med när du är utomhus där solen är en stark lampa. Vi har styrkor från +1,0 till +3,0 diopter. Bågar i olika färger.

Rätt styrka på läsglasögon bedömer du lätt själv. sitt i bra belysning med en bok framför dig. Du ska kunna läsa tydligt på det avståndet där det känns bekvämt att hålla boken. Blir det skarpare när du tar boken längre bort har du för starka glas och behöver du hålla boken närmare ögonen för att det ska bli skarpt behöver du starkare glas.

Ålderssynthet eller Presbyopi inträffar när man blir äldre. Ögats avtagande förmåga att ackommodera, d v s förmågan att justera den optiska skärpan på avstånd till ett av närbeläget objekt avtar med åldern. Ålderssynthet börjar märkas när man passerar 40 men kanske inte ett direkt behove förrän närmare 45. Det är helt individuellt men rent generellt kan man säga att 45-50 +1,5, 50-60 +2,0 och 60+ kan man behöva +2,5.

Är man från början närsynt (minusstyrkor i glasögon) blir det bättre på nära håll ju äldre man blir. är man långsynt (plus styrkor i glasögon) behövs det oftast starkare läsglasögon med åldern.

 

 

Sport Focus skyddsglasögon

Sport Focus Helslipade läsglasögon

Sport Focus skyddsglasögon är ett par läsglasögon för yrkesmässig användning (certifierade) med styrka i hela glaset. Passar perfekt på en…

595 kr
datorglasögon blåljusfilter

Bluebreaker datorglasögon

Modell med populär rund “Panto-form”. Ett blåljusfilter minskar mängden energirikt blåljus som hornhinnan och näthinnan utsätts för. Fullt UV-skydd och…

395 kr

Frozen läsglasögon

Är du ute efter en riktigt “cool look” Frostad båge i diskreta färger. Fjädrande skalmar så att bågen sitter skönt…

345 kr

Pilot läsglasögon

Modellen som är framtagen med ambitionen att kombinera bra kvalitet och att erbjuda en riktigt snygg pilotbåge även som läsglasögon.

295 kr

Wear läsglasögon

Läsglasögon i en populär modell med klassisk nyckellåsöppning för näsan. Unisexmodell med flexskalmar. Exklusiv Båge i flexibel polykarbonat som är…

295 kr

Wear sol-läsglasögon

Modellen är framtagen med ambitionen att kombinera bra kvalitet och att erbjuda en riktigt snygg båge även som sol-läsglasögon med…

395 kr