fbpx

Bifokala
Solglasögon

Den ultimativa livsstilen
SUNREAD LIFESTYLE TECHNOLOGY

BIFOKALA SOLGLASÖGON

Bifokala solglasögon eller solglasögon med läsruta är ett måste för dig som passerat 45 år och har ett aktivt liv utomhus. Du kommer kunna läsa mobilen, banbeskrivning, pulsmätare, cykeldator etc utan problem. Bifokala glas eller solglasögon med läsruta ger dig den styrka du behöver för att kunna läsa på 40-50 cm. Läsrutan stör inte då den ligger mycket långt ner och är endast 14mm hög (12 mm för golfglasögon).

Bifokala betyder två olika styrkor i samma glas, dvs inget för avstånd (om du inte väljer progressiva solglasögon) och en läsdel i den styrkan du normalt använder i dina läsglasögon.

Med Sunread bifokala solglasögon kan du lätt byta glasen till en annan mörkhet, ha med extra glas om du seglar på natten eller cyklar Vätternrundan och behöver klara glas med läsdel. Sunread har 10 olika glas med olika mörkhet och funktioner.

För löparen köper du med fördel Sport Clear XL som är ett något högre glas där läsdelen ligger ännu längre ner och stört ej när du tittar 2 meter framför dina fötter.

Det finns med eller utan polarisering och du avgör vilket som är bäst för dig. Polariserande glas tar bort störande reflexer men kan svarta ut mot vissa instrument/LED skärmar.

För seglaren eller när du är på havet med din båt behöver du mörka polariserande glas utan någon färg i glaset. Blåljusreducering “Blue Ray” är en stor fördel speciellt när det är molnigt eller mot sen eftermiddag när solen står lågt.

Gula bifokala kontrastglas ger dig extra kontraster när vädret är mulet och allt är grått. Orsaken det är grått är när solen lyser genom grå moln så blir ljuset mindre och mörkare. Det är det mörkblå ljuset som dominerar och undertrycker andra färger. med gula glas motverkas mörkblått ljus och andra färger blir betydligt skarpare och kontrast ökar.

 

 

Sunread Sport Pro - Front

Sport Pro “Blue Ray”

Sport Pro Blue Ray bifokala sportglasögon är för dig som ställer extra stora krav på solglasögon som skyddar under lång…

1 495 kr
Grå polariserande Progressiva sportglasögon

Slipade Sportglasögon

Nu lanserar vi progressiva sportglasögon med de mest avancerade glasen på marknaden. Tillverkningen sker i Sverige med hjälp av den…

2 895 kr – 6 995 kr
Sport Golf Pro golfglasögon från Sunread

Sport Golf Pro “Blue Ray”

Golfglasögon för dig med höga krav i ditt spel. Med kontrastförstärkning, “Blue Ray” och “Anti-Reflex” som ger skarpare nyanser och…

1 495 kr
Sunread Sport Snow Sand - Front

Bygg dina egna solglasögon

Bygg dina egna solglasögon! Här har vi samlat alla våra SPORT-modeller för att göra det lättare att få en överblick.…

595 kr – 1 495 kr
Progressiva Golfglasögon

Slipade Golfglasögon

Premium Progressiva Golfglasögon med de mest avancerade glasen på marknaden. Tillverkningen sker i Sverige med hjälp av den senaste digitala…

4 995 kr – 5 995 kr