fbpx

Slipade Golfglasögon

4 995 kr – 5 995 kr

Ladda upp en bild av ditt ögonrecept nedan (kontakta oss på [email protected] om du behöver hjälp)
Du måste ladda upp ditt ögonrecept för progressiva linser (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

Premium Progressiva Golfglasögon med de mest avancerade glasen på marknaden. Tillverkningen sker i Sverige med hjälp av den senaste digitala tekniken. Så klart kan vi också göra de som enkelslipade glas (avståndsglas) om detta önskas och du väljer i listan nedan.

 

Produktbeskrivning

För dig som är van vid progressiva glasögon kommer att uppskatta detta även i ett par huvudformade sportglasögon. Fördelen med en sportbåge är att förutom att glasen skyddar ögonen från solen så minskar vinddraget samt det stänger ut läckande ljus från sidorna.

Bågen sitter skönt och med sin form gör att den sitter kvar på huvudet. Det går att justera sista delen på skalmen som är gummiklädd. Bara böj den till den formen som önskas.

Glasen är utbytbara om skadan är framme, dock är glasen den dyra delen så med fördel undvik att låta glasen ligga utan skydd när de inte används.

Modellen Sport Pro har “Blue Ray” filter mot det dominerande starka blå ljuset i område 400-425 nanometer (det skarpa blå ljuset). Dessa glas har även hydrofobisk ytbehandling som gör att vatten och smuts inte fastnar lika lätt på rena glas.

Sportkompenserade glas är slipade enligt matematiska beräkningar för att vara helt korrekt optiskt. Dock kan det kräva en viss tillvänjning då progressiviteten är avståndsprioriterad för utomhusbruk men tillvänjningen går snabbt om man är van vi progressiva glasögon.

Materialet för skyddsglasögon är TRIVEX som är både hårt och segt. För högre styrkor använder vi högindex glas (index 1,67) som ger tunnare och lättare glas samtidigt som det är hårt tillräckligt för att klara precisionsslipning. TRIVEX glas med diameter 80 cm krävs för progressiv slipning till en båge med baskurva 8 som gör glasen dyrare än vanliga progressiva glas.

Blue Ray filter ger en minskad påverkan från det blå ljuset (Blått ljus styr vår dygnsrytm och styr melatonin bildning)

Våra Slipade Golfglasögon kanske är den perfekta matchen för dig.

Glas : Trivex eller resin glas med index 1,67 progressivt/enkelslipat och anpassade till Sportbågen
Afäriska : Sportkompenserade / Optiskt korrekta
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
Polarisering : Ej polariserande
Solfilter : Gula glas filter 2 med 50% mörkhet
Linsfilter : Blue Ray filter, hydrofobisk beläggning samt antireflex behandling
Progressivitet : Standard höjd på lins 44 mm med avståndsprioriterad slipning för Golf
Certifiering : CE-märkta. Skyddsglasögon
Bågens bredd : Total bredd (innermått) – 132 mm (yttermått 142 mm)
Glasens höjd : Total höjd 42 mm
Total längd inklusive skalm : 160 mm