Sport Pro “Blue Ray”

(3 kundrecensioner)

1 295 kr

SUNREAD SPORT PRO är solglasögon för dig som ställer extra stora krav på linser som skyddar under lång tids exponering i solen. Med “Blue Ray” filter så får du det bästa skyddet utan att göra avkall på ljusgenomsläpp och kontraster. Med Super hydrofobisk ytbehandling med nano teknik blir linsen självrengörande. Ytan är så jämn att smuts inte fastnar lika lätt. Vatten rinner av linsen innan det hinner torka och lämna avlagringar.

SUNREAD SPORT PRO finns med eller utan bifokala solglas / läsfunktion samt med eller utan polarisering.

Alla SUNREAD SPORT solglasögon kan fås med styrka i hela linsen (insatsoptik)

Nollställ
Vänligen välj med eller utan polarisering

FAKTA SUNREAD SPORT PRO ”BLUE RAY”

 • Lins: Polykarbonat 2mm med hydrofobisk ytbehandling
 • Asfäriska: Asfärisk slipning / Optiskt korrekta
 • UV A+B: 100% UV400 skydd
 • Båge: Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
 • Polarisering: 100% polariserande (finns utan polarisering, välj vid order)
 • Solfilter: Filter 3 – (3 utan 4)
 • Linsfilter: Rökfärgade (grå) neutrala mot färger – “Blue Ray” 400-425 nm, Blå anti reflex
 • Bifokala: 14 mm läsruta
 • Certifiering: CE-märkta. Skyddsglasögon enligt ANSI Z87.1+ / EN166F
 • Bågens bredd:Total bredd (innermått) – 132 mm (yttermått 142 mm)
 • Linsens höjd: Total höjd 42 mm
 • Total längd: Total längd 160 mm

SUNREAD SPORT PRO ”BLUE RAY” finns med eller utan läsfunktion.

För dig som behöver läsglasögon, så kommer ett par SUNREAD underlätta mycket i din vardag. Du behöver inte längre byta mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus. Läs din GPS, pulsmätare eller karta när du tex orienterar, utan att behöva byta till läsglasögon. Men det är inte bara i sommarvärmen det underlättar, utan även i låga temperaturer. När det är riktigt kallt om händerna är det skönare att kunna behålla vantarna på!

NYHET – SUNREAD SPORT PRO har ett Blue Ray Filter som filtrerar delar av det blå ljuset i början av det synliga ljuset (benämns som det ’farliga’ blå ljuset). Blått ljus finns i solens strålar och genereras även från bildskärmar. Blått ljus ligger precis efter det ultravioletta ljuset. Sömnproblem och andra negativa effekter kan uppstå efter lång tids exponering i solen, men dessa linser motverkar detta utan att du försämrar synupplevelsen.

Det stora utbudet av olika linser för olika tillfällen, gör att du lätt kan hitta den perfekta linsen som passar bäst för dina intressen och miljöer.

Linserna är utbytbara om skadan är framme, men det går också att beställa lösa linser om man önskar komplettera med en lins av annan färg. De bifokala linserna har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare förhåller sig till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasögonen levereras i en mjuk fiberpåse i ett hårt fodral och givetvis ingår det en putsduk.

3 recensioner av Sport Pro “Blue Ray”

 1. Maria

  Kan inte vara utan dessa glasögon när jag seglar
  Vadderingen gör att all vind håller sig på utsidan!

 2. Matz (verifierad ägare)

  Har inte fått mina glasögon ännu men fick hjälp och råd. Måste säga att om glasögonen är lika bra som den trevliga killen som gav mig råd då är det världsklass !!!?

 3. Mats Holmer

  Helt underbar känsla med nya Blue Ray filtret. Funkar fantastiskt i strålande sol, men den stora överraskningen är att det blir så detaljrikt även när man snabbt kommer in i mörk skugga eller kliver in i ett rum. Supernöjd!!!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *