fbpx

Sport Pro “Blue Ray”

1 495 kr

Vänligen välj med eller utan polarisering

Sport Pro Blue Ray bifokala sportglasögon är för dig som ställer extra stora krav på solglasögon som skyddar under lång tids exponering i solen. Blue Ray, Anti-reflex och Hydrofobisk ytbehandling ingår. Finns med eller utan polarisering och även utan läsruta också!

Produktbeskrivning

SUNREAD SPORT PRO ” BLUE RAY ” finns bifokala eller utan läsfunktion samt med eller utan polarisering

För dig som behöver läsglasögon kommer ett par SUNREAD att göra din vardag mycket enklare. Du behöver inte längre växla mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus. Läs av din GPS, pulsklocka eller karta vid orientering till exempel utan att behöva byta till läsglasögon.

NYHET – SUNREAD SPORT PRO har ett Blue Ray-filter som filtrerar bort delar av det blå ljuset i början av det synliga ljuset (kallas ofta det “farliga” blåa ljuset). Blått ljus finns i solens strålar och genereras även från bildskärmar. Blått ljus framkommer precis efter det ultravioletta ljuset. Sömnproblem och andra negativa effekter kan uppstå efter långvarig exponering för solen, men dessa glas motverkas detta utan att försämra din synupplevelse.

Det stora utbudet av olika glas för olika tillfällen, gör att du enkelt kan hitta det perfekta glaset som passar dina intressen och miljöer bäst.

Glasen är utbytbara om skadan uppstår, men det går även bra att beställa lösa glas om man önskar komplettera med glas av annan färg. De bifokala glasen har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare relaterar till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasen levereras i en mjuk mikrofiberpåse i ett hårt fodral och självklart medföljer en rengöringsduk.

Produktspecifikation

Lins : Polykarbonat 2mm med hydrofobisk ytbehandling
Asfäriska : Asfärisk slipning / Optiskt korrekta
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
Polarisering : 100% polariserande (finns utan polarisering, välj vid order)
Solfilter : Filter 3 - (3 utav 4)
Linsfilter : Rökfärgade (grå) neutrala mot färger - "Blue Ray" 400-425nm, Blå anti-reflex
Bifokala : 14mm läsruta
Certifiering : CE-märkta. Skyddsglasögon enligt ANSI Z87.1+ / EN166F
Bågens bredd : Total bredd (innermått) - 132mm (yttermått 142mm)
Linsens höjd : Total höjd 42mm
Total längd : Total längd 160mm