Sunread Sport Pro - Front

Sport Pro ”Blue Ray”

(2 kundrecensioner)

1 295 kr

SUNREAD SPORT PRO är solglasögon för dig som ställer extra stora krav på linser som skyddar under lång tids exponering i solen. Med ”Blue Ray” filter så får du det bästa skyddet utan att göra avkall på ljusgenomsläpp och kontraster. Med Super hydrofobisk ytbehandling med nano teknik blir linsen självrengörande. Ytan är så jämn att smuts inte fastnar lika lätt. Vatten rinner av linsen innan det hinner torka och lämna avlagringar.

SUNREAD SPORT PRO finns med eller utan bifokala solglas / läsfunktion samt med eller utan polarisering.

Alla SUNREAD SPORT solglasögon kan fås med styrka i hela linsen (insatsoptik)

Nollställ
Vänligen välj med eller utan polarisering

FAKTA SUNREAD SPORT PRO ”BLUE RAY”

 • Lins: Polykarbonat 2mm med hydrofobisk ytbehandling
 • Asfäriska: Asfärisk slipning / Optiskt korrekta
 • UV A+B: 100% UV400 skydd
 • Båge: Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
 • Polarisering: 100% polariserande (finns utan polarisering, välj vid order)
 • Solfilter: Filter 3 – (3 utan 4)
 • Linsfilter: Rökfärgade (grå) neutrala mot färger – ”Blue Ray” 400-425 nm, Blå anti reflex
 • Bifokala: 14 mm läsruta
 • Certifiering: CE-märkta. Skyddsglasögon enligt ANSI Z87.1+ / EN166F
 • Bågens bredd:Total bredd (innermått) – 132 mm (yttermått 142 mm)
 • Linsens höjd: Total höjd 42 mm
 • Total längd: Total längd 160 mm

SUNREAD SPORT PRO ”BLUE RAY” finns med eller utan läsfunktion.

För dig som behöver läsglasögon, så kommer ett par SUNREAD underlätta mycket i din vardag. Du behöver inte längre byta mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus. Läs din GPS, pulsmätare eller karta när du tex orienterar, utan att behöva byta till läsglasögon. Men det är inte bara i sommarvärmen det underlättar, utan även i låga temperaturer. När det är riktigt kallt om händerna är det skönare att kunna behålla vantarna på!

NYHET – SUNREAD SPORT PRO har ett Blue Ray Filter som filtrerar delar av det blå ljuset i början av det synliga ljuset (benämns som det ’farliga’ blå ljuset). Blått ljus finns i solens strålar och genereras även från bildskärmar. Blått ljus ligger precis efter det ultravioletta ljuset. Sömnproblem och andra negativa effekter kan uppstå efter lång tids exponering i solen, men dessa linser motverkar detta utan att du försämrar synupplevelsen.

Det stora utbudet av olika linser för olika tillfällen, gör att du lätt kan hitta den perfekta linsen som passar bäst för dina intressen och miljöer.

Linserna är utbytbara om skadan är framme, men det går också att beställa lösa linser om man önskar komplettera med en lins av annan färg. De bifokala linserna har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare förhåller sig till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasögonen levereras i en mjuk fiberpåse i ett hårt fodral och givetvis ingår det en putsduk.

2 recensioner av Sport Pro ”Blue Ray”

 1. Eva Stenberg

  Feedback Sunread Sport Pro fvd till Sunread.

  Jag har nu testat Sport Pro i olika situationer: Skidor, cykel och vid havet.
  De är de bästa solglasögon jag haft!
  Vad som utmärker sig mot andra märken som gör solglasögon för sport är:
  -Passformen. Man märker knappt att man har dom på sig. De är lätta, sitter perfekt vid aktivitet även efter många timmar.
  -Sikt/Solskydd. Ger en bra ”runt om sikt”, inget som stör. Skyddet mot solljuset är jättebra, ett behagligt ljus.
  Skulle rekommendera denna modell till alla som utövar sport under längre tid.

  /Eva

 2. Håkan Broddfelt

  Jag köpte ett par solglasögon sommaren 2017 för att använda dom huvudsaken på sjön. Har nu paddlat havskajak med dom i 4-5 månader. Utmärkta att läsa sjökort med och navigationsinstrument. Kan också använda dom när det är mulet väder för att läsa sjökort etc. Glasögonen har varit med om tuffa tag under ett antal tillfällen då det blåst hård vind. Sitter väldigt bra på huvudet och är lätta att sätta på och ta av. Glasögonen har också hängt i nackband vid landstigningar från kajaken. Dom har då utsatts för tuffa påfrestningar och verkar hålla för denna behandling. Kommer också att använda glasögonen under vintern inför långfärdsskridskoåkning och skidåkning. Förväntar mej att de ska vara lika bra under dessa aktiviteter.
  De är de bästa solglasögonen jag haft under mitt 70-åriga liv. Jag är toppennöjd och hoppas kunna använda dom under många år framöver.

  Skickat via facebook https://www.facebook.com/Sunread/reviews/

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *