Sport Tour

(5 kundrecensioner)

895 kr

SUNREAD SPORT TOUR är perfekta som året runt solglasögon. Ej för mörka när man kör bil/cyklar genom en tunnel men tillräckligt för att ger ett behagligt ljust i de flesta ljusförhållanden. Perfekta för vandring i skog och mark med färgrik omgivning. Polariserande linser med solfilter 2 och 100% UV skydd. Ökad kontrastförstärkning med svagt gula linser.

SUNREAD SPORT TOUR finns med eller utan läsfunktion.

Om du använder läsglasögon, ska du välja de bifokala linserna som gör ditt liv enklare, då dessa gör att du slipper byta mellan läs och solglasögon.

Bilderna visar hur linsen ser ut. Se bilden med ansiktet bakom för att se hur de ser ut när det är mörkt bakom dvs när de sitter på ditt ansikte.
Du kan beställa extra linser här: Sunread X-lens

Alla SUNREAD SPORT solglasögon kan fås med styrka i hela linsen (insatsoptik)

Nollställ

Fakta om SUNREAD SPORT TOUR

 • Lins: Polykarbonat 2mm
 • Asfäriska: Asfärisk slipning / Optiskt korrekta
 • UV A+B: 100% UV400 skydd
 • Båge: Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
 • Polarisering: 100% polariserande
 • Solfilter: Filter 2 – (2 utan 4)
 • Linsfilter: Gula med kontrasförstärkande filter
 • Bifokala: 14 mm läsruta
 • Certifiering: CE-märkta. Skyddsglasögon enligt ANSI Z7.1+ / EN166F
 • Bågens bredd: Total bredd (innermått) – 132 mm (yttermått 142 mm)
 • Linsens höjd: Total höjd 42 mm
 • Total längd: Total längd 160 mm

SUNREAD SPORT TOUR finns med eller utan läsfunktion.

Produkt Information

För dig som behöver läsglasögon, så kommer ett par SUNREAD underlätta mycket i din vardag Du behöver inte längre byta mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus. Läs din GPS, pulsmätare eller karta när du tex orienterar, utan att behöva byta till läsglasögon. Men det är inte bara i sommarvärmen det underlättar, utan även i låga temperaturer. När det är riktigt kallt om händerna är det skönare att kunna behålla vantarna på!

Det stora utbudet av olika linser för olika tillfällen, gör att du lätt kan hitta den perfekta linsen som passar bäst för dina intressen och miljöer.

Linserna är utbytbara om skadan är framme, men det går också att beställa lösa linser om man önskar komplettera med en lins av annan färg. De bifokala linserna har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare förhåller sig till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasögonen levereras i en mjuk fiberpåse i ett hårt fodral och givetvis ingår det en putsduk.

5 recensioner av Sport Tour

 1. Johan Sjöholm

  Utmärkt passform. Sitter så bra och ljuset blir så skönt att jag glömmer ta av dem inomhus. Slipningen funkar så bra att jag inte ens tänker på det då jag tittar ned i mobilen eller klockan. Bästa brillorna jag haft

 2. Roger Wallén (verifierad ägare)

  Jag är seglare och är supernöjd med mina Sunread! läser både sjökort samt instrument, dom är även perfekta att se grynnor med (polaroid) idag föll mina Sunread överbord men får snabb och bra service då jag nu beställt ett par nya, klarar mig inte utan dom ombord, dom är guld även vid bilkörning! rekommenderas!

 3. Danne Blonde Persson

  Har Sport Lake och Sport Touring solglasögon och är sjukt nöjd använder dem dagligen.
  rekommenderar Sunread till alla vänner. Kommer inskaffa ett par solglasögon till så småningom 🙂

  (Via facebook – från Danne Blonde Persson)

 4. Mikael Virtanen

  Körde årets första landsvägspass på racern med cykelklubben idag och använde mina Sunread Sport Tour-glasögon för första gången. Funkar helt suveränt även när det är lite mulet och ger bra kontraster. Och det är så gott att äntligen kunna läsa av cykeldatorn ordentligt när man kör. Fick lite panik när jag tappade dem i marken vid fikastoppet men de höll och repades inte. Helnöjd!

  (Via facebook – från Mikael Virtanen)

 5. Ola Eidem

  Använder glasögonen vid terränglöpning & mountainbike. Bra passform och funktion!

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *