fbpx

Sport Clear Pro “Blue Ray” XL

595 kr

Ett par helt klara polykarbonat linser men med “Blue Ray” teknik mot det dominerande blå ljuset. Hydrofobisk ytbehandling. Med eller utan inbyggd läsruta.

Produktbeskrivning

SUNREAD CLEAR PRO finns med eller utan läsfunktion.

För dig som behöver läsglasögon, så kommer ett par SUNREAD underlätta mycket i din vardag. Du behöver inte längre byta mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus. Läs din GPS, pulsmätare eller karta när du tex orienterar, utan att behöva byta till läsglasögon. Men det är inte bara i sommarvärmen det underlättar, utan även i låga temperaturer. När det är riktigt kallt om händerna är det skönare att kunna behålla vantarna på!

Det stora utbudet av olika linser för olika tillfällen, gör att du lätt kan hitta den perfekta linsen som passar bäst för dina intressen och miljöer.

Linserna är utbytbara om skadan är framme, men det går också att beställa lösa linser om man önskar komplettera med en lins av annan färg. De bifokala linserna har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare förhåller sig till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasögonen levereras i en mjuk fiberpåse i ett hårt fodral och givetvis ingår det en putsduk.

Sunread Sport Clear Pro kommer med två val av linhöjd: Standard linshöjd 42 mm (14mm läsruta) eller XL (12 mm läsruta) med 4 mm mer material i underkant av linsen för extra skydd

Linserna har “Blue Ray” filter mot det dominerande starka blå ljuset i område 400-425 nanometer (det skarpa blå ljuset).

Hydrofobisk ytbeläggning som är vatten och smutsavisande samt Anti-reflex behandling på insidan av linsen.

Produktspecifikation

Lins : Polykarbonat 2mm
Asfäriska : Asfärisk slipning / Optiskt korrekta
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
Polarisering : Ej polariserade
Solfilter : Filter 0 - (0 utav 4)
Linsfilter : Helt klara linser med "Blue Ray" filter, hydrofobisk beläggning samt Anti-reflex
Bifokala : Standard höjd på lins 42mm (14mm läsruta) samt XL - 46mm lins (12mm läsruta)
Certifiering : CE-märkta. Skyddsglasögon enligt ANSI Z87.1+ / EN166F
Bågens bredd : Total bredd (innermått) - 132mm (yttermått 142mm)
Linsens höjd : Total höjd 42mm
Total längd : Total längd 160mm