fbpx

JADE

595 kr

Möt sommaren med ett par klassiska bifokala solglasögon. Lite rundare i sin form med grön/svart Demi melerad och polerad finish. Sunread solglasögon med läsruta kommer med 16 mm läsruta (eller helt utan). 

Produktbeskrivning

SUNREAD JADE bifokala solglasögon med läsruta finns med eller utan läsfunktion.

För dig som vill ha ett par eleganta solglasögon med eller utan läsruta till vardagslivet.

Du behöver inte längre byta mellan solglasögon och läsglasögon när du är utomhus Sunreads bifokala solglasögon (solglasögon med läsruta) är lösningen. Läsa en bok, menyn på uteserveringen eller mobilen, utan att behöva byta till läsglasögon.

Det stora utbudet av olika linser för olika tillfällen, gör att du lätt kan hitta den perfekta linsen som passar bäst för dina intressen och miljöer.

De bifokala linserna har en skarp övergång så att hjärnan mycket lättare förhåller sig till läsdelen, man upplever läsdelen som en tillgång. Glasögonen levereras i en mjuk fiberpåse i ett mjukt fodral och givetvis ingår det en putsduk. Du kan läsa mer om tekniken bakom sunread solglasögon här 

Har du fler frågor kan du kontakta oss

Vad är ”bifokala solglasögon”

Bifokal – Solglasögon med läsruta

Ordet ”Bifokal” är två ord, bi=två och fokal=fokus. Ordet beskriver en optisk lins med två olika slipningar. I Sunread Solglasögon har vi gjutit in en optisk lins i nederkanten i olika styrkor som håller mycket hög kvalitet. Resten av solglasögat är utan styrka så när man tittar rakt fram är styrkan noll. Om man håller huvudet still och tittar ner med ögonen ser man igenom ett par läsglasögon som ger den förstoringen som behövs för att kunna fokusera på nära håll.

Med insatsoptik läggs en enkelslipad optisk lins på insidan av solglasögat och ger den styrka som behövs på avstånd (-) vid närsynthet och (+) vid långsynthet. I de flesta synintyg från en optiker står det även vilket tillägg som behövs för att kunna läsa på nära håll. Detta ”tillägg” benäms ofta med det Engelska ordet ”Addition” eller Add. Styrkorna på avstånd och nära adderas samman och ger din totala lässtyrka. Det är därför insatsoptik och bifokala solglas fungerar perfekt då det är två olika linser som jobbar ihop.

Produktspecifikation

Lins : Polykarbonat 1,8mm
Asfäriska : Asfärisk slipning / Optiskt korrekta bifokala solglasögon
UV A+B : 100% UV400 skydd
Båge : Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
Polarisering : Ej polariserade
Solfilter : Filter 3 - (3 utav 4)
Linsfilter : Rökfärgade (grå) neutrala mot färger
Bifokala : 16mm läsruta
Certifiering : CE-märkta
Bågens bredd : Total bredd (innermått) - 132mm (yttermått 142mm)
Linsens höjd : Total höjd 42mm
Total längd : Total längd 160mm