Progressiva Sportglasögon

(3 kundrecensioner)

2 895 kr6 995 kr

Nu lanserar vi progressiva sportglasögon med de mest avancerade glasen på marknaden. Tillverkningen sker i Sverige med hjälp av den senaste digitala tekniken. Så klart kan vi också göra de som enkelslipade glas (avståndsglas) om detta önskas och du väljer i listan nedan.

Sportkompensering möjliggörs genom matematiska uträkningar för att kompensera för bågens välvda form (baskurva 8).

Om du vet med dig att du har höga styrkor på dina glasögon, maila oss gärna ditt ögonrecept (helst max 1 år gammalt). Därefter görs en enskild bedömning då det finns en begränsning. Skicka till oss på [email protected], så återkopplar vi. En indikation på styrka på avstånd som bågen klarar är upp till +/- 3,00 diopter (max cylinder -2,00 diopter).

Du beställer progressiva/enkelslipade glas genom att välja användningsområde/färg/funktion i nedan val samt bifoga en bild på ditt ögonrecept.

I priset ingår: Progressiva/enkelslipade sportglasögon, förvaringsbox med påse och putsduk

Trustpilot

Nollställ
För Progressivt slipade glas behöver vi en bild/fil på ditt ögonrecept. Ta gärna en bild på värdena i ditt ögonrecept och ladda upp nedan!
Du måste ladda upp ditt ögonrecept (har du problem kan du skicka ditt recept till [email protected]!)

Fakta om SUNREAD PROGRESSIVA SPORT solglasögon 

 • Glas: Trivex eller resin glas med index 1,67 progressivt/enkelslipat och anpassade till Sportbågen
 • Afäriska: Sportkompenserade / Optiskt korrekta
 • UV A+B: 100% UV400 skydd
 • Båge: Grilamidbåge (TR90), passar både kvinnor och män
 • Polarisering: Ej polariserande (Klara eller Gula glas) eller Polariserande (Grå glas)
 • Solfilter: Filter 0-3 – (Gula glas filter 2 och Grå glas filter 3)
 • Linsfilter: Grå glas kommer med Blue Ray filter, hydrofobisk beläggning. Gula glas har antireflex behandling
 • Progressivitet: Standard höjd på lins 42 mm med avståndsprioriterad slipning i Golf modellen
 • Certifiering: CE-märkta. Skyddsglasögon (Trivex glas endast) enligt ANSI Z87.1+ / EN166F
 • Bågens bredd: Total bredd (innermått) – 132 mm (yttermått 142 mm)
 • Glasens höjd: Total höjd 42 mm
 • Total längd inklusive skalm: 160 mm

Produkt Information

SUNREAD SPORT PROGRESSIVA

För dig som är van vid progressiva glasögon kommer att uppskatta detta även i ett par huvudformade sportglasögon. Fördelen med en sportbåge är att förutom att glasen skyddar ögonen från solen så minskar vinddraget samt det stänger ut läckande ljus från sidorna.

Bågen sitter skönt och med sin form gör att den sitter kvar på huvudet. Det går att justera sista delen på skalmen som är gummiklädd. Bara böj den till den formen som önskas.

Glasen är utbytbara om skadan är framme, dock är glasen den dyra delen så med fördel undvik att låta glasen ligga utan skydd när de inte används.

Modellen Sport Pro har “Blue Ray” filter mot det dominerande starka blå ljuset i område 400-425 nanometer (det skarpa blå ljuset). Dessa glas har även hydrofobisk ytbehandling som gör att vatten och smuts inte fastnar lika lätt på rena glas.

Progressivt sportkompenserade glas är slipade enligt matematiska beräkningar för att vara helt korrekt optiskt. Dock kan det kräva en viss tillvänjning då progressiviteten är avståndsprioriterad för utomhusbruk men tillvänjningen går snabbt om man är van vi progressiva glasögon.

Materialet för skyddsglasögon är TRIVEX som är både hårt och segt. För högre styrkor använder vi högindex glas (index 1,67) som ger tunnare och lättare glas samtidigt som det är hårt tillräckligt för att klara precisionsslipning. TRIVEX glas med diameter 80 cm krävs för progressiv slipning till en båge med baskurva 8 som gör glasen dyrare än vanliga progressiva glas. Polarisering är möjlig i högindex grå/bruna glas som läggs in vid gjutningen av glasen och ligger i mitten av materialet som inte slits bort med tiden.

Blue Ray filter ger en minskad påverkan från det blå ljuset (Blått ljus styr vår dygnsrytm och styr melatonin bildning)

3 recensioner av Progressiva Sportglasögon

 1. Richard Bona (verifierad ägare)

  Hej, fick mina glasögon och jag har haft era SunRead från när det bara var en läsruta, sedan med insatsoptik med alla möjliga glas och nu dessa 2 progressiva, Blue Ray och Clear.
  SÅ OTROLIGT SKÖNA! Och att kunna se allt klart oavsett om det är på kort avstånd med landningscharts, intermediate avstånd med instrument eller på långt avstånd ut genom frontrutan och samtidigt ha ljusdämpande solglas som även dämpar från sidan… WOW! Underbart kort sagt!
  Dom helt klara när man jobbar och behöver skyddsglas och inte vill köra ”dubbelt”, bara så bra! Och sköna för ögonen, inget ”justerande” utan det är bara att byta ut original glasögon mot dessa och fortsätta som inget hänt.
  Sa jag att Blue Ray glasen var så SKÖNA i direkt sol? 😉
  Och att slippa ”solstick” från sidan…. PRICELESS! 😋

 2. Morten Jörgensen

  Bra grejer. Andra gången jag beställar nu

 3. Patrik L. Törnquist

  Jag köpte progressiva fotokromatiska glasögon med slipning för prioritering av avstånd. Jag hittills bara använt dem vid golfspel och kan intyga att de är helt fantasiska. Nu ser jag bollen igen, även bortanför 180 m. Då jag aldrig tidigare haft annat än läsglasögon (men sedan ca. ett år tillbaka även fått en synnedsättning på avstånd) så var det lite ovant de första 10 minuterna. När jag väl vande mig så har de fungerat klockrent.
  Tack Sunread för väldigt bra sportglasögon till ett mycket rimligt pris.

Skriv en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *